مارو در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
با گذشت ۴ سال از برپایی انتخابات هیات مدیره چاپخانهداران تهران (۱۳۹۸)، شنیدنیها حاکی از برپایی انتخابات جدید در آینده نزدیک است.
تیتر فرهنگی: آخرین انتخابات هیات مدیره و بازرس اتحادیه صنف چاپخانهداران تهران در تابستان ۱۳۹۸ برگزار شد و مطابق با سررسید شدن موعد قانونی چهارساله، در تیرماه سال جاری منقضی شده است. اما با توجه به عدمبرگزاری انتخابات در تابستان، صنف چاپخانهداران با چندماه تاخیر هیات مدیره جدید اتحادیه را انتخاب خواهند کرد.
اتحادیه چاپخانهداران تهران که با ۷۷ سال سابقه، یکی از قدیمیترین اتحادیههای صنفی کشور بهشمار میآید، در تیرماه ۱۳۹۸ میزبان و محفل برپایی یکی از چالشبرانگیزترین «انتخابات»های دوران خود بود؛ انتخاباتی که برگزیدگانش -جز یکنفر- به دلیل برخی منافشات و اختلافنظرها، ۱۵ ماه بعد به ساختمان اتحادیه راه یافتند.
انتخابات هیئتمدیره و بازرس اتحادیه صنف چاپخانه داران تهران بعد از وقفهای پنج ماهه، صبح یکشنبه ۱۶ تیر ماه ۱۳۹۸ برگزار شد و نتایج به این شرح بود:
بابک عابدین با ۲۲۱ رأی، احمد ابوالحسنی با ۱۹۶ رأی، میر یونس جعفریاصل با ۱۹۱ رأی، سید حسن نجفی با ۱۵۲ رأی، سیدعطاالله حسینی با ۱۴۶ رأی، احمدرضا اعتماد مظاهری با ۱۴۴ رأی، سعید حاجیلو با ۱۳۷ رأی عضو هیات مدیره، محمدعلی نوری با ۱۳۱ رأی و امیر هومن محمدی با ۱۲۷ رأی به عنوان اعضای علیالبدل هیاتمدیره، امیر شهلائی مقدم با ۱۶۰ رأی به عنوان بازرس اصلی و میرمجتبی هاشمی کرمانی با ۱۱۹رأی به عنوان بازرس علیالبدل.
اما کار به همینجا ختم نشد و شکایتهای مطرح شده درباره دو تابعیتی بودن بابک عابدین که با استناد به بیشترین رای ثبت شده باید بر صندلی ریاست اتحادیه تکیه میزد، استقرار هیات مدیره جدید برای ۱۵ ماه به تعویق افتاد؛ مسالهای که البته مابهازای مشخصی در قانون نداشت و مغایر با احراز صلاحیت نامبرده برای نامزد شدن در انتخابات مذکور بود.
بههرتقدیر برگزیدگان مذکور با حذف رئیس منتخب و جایگزین شدن احمد ابوالحسنی (صاحب دومین جایگاه رأی) در مهرماه ۱۳۹۹ به اتحادیه وارد شدند و این تاخیر ۱۵ ماهه، این تلقی را در بین برخی ایجاد میکرد که دوره فعالیت هیات مدیره کنونی تا تیرماه ۱۴۰۳ اعتبار دارد؛ در حالی که این مساله با نص قانون نظام صنفی، مغایر است:
«ماده ۲۲- تبصره۱: مدت مسئولیت اعضای هیأت مدیره اتحادیهها از تاریخ انتخاب چهارسال تمام است…»
توضیح آنکه قانونگذار در تعیین و تشخصی دوره فعالیت دورههای کاری هیات مدیره اتحادیه، تاریخ انتخاب (انتخابات) را ملاک متقن میشناسد و تاخیرهای احتمالی در استقرار هیات مدیره منتخب را جزئی از دوره چهارساله میداند.
بر این اساس، از چندماه پیش موضوع برگزاری انتخابات جدید در محافل مختلف صنفی، موضوع بحث و نظر فعالان صنعت چاپ تهران واقع شد و با توجه به برخی اتفاقات و کشمکشها، بهنظر میرسد اهتمام ویژهای برای محقق شدن این اتفاق تا پیش از اتمام سال جاری وجود دارد.
شنیدهها حاکی از آن است که مذاکراتی در اینباره بین وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی بهعنوان متولی قانونی صنعت چاپ و وزارت صنعت، معدن و تجارت بهعنوان متولی اصناف در جریان است که با توجه به تاکید قانونگذار در قانون مذکور، بهنظر میرسد نتیجهی آن رأی به برگزاری انتخابات هیات مدیره و بازرس جدید باشد.
با این اوصاف فعالان صنعت چاپ و بستهبندی تهران باید در شناسایی افراد مصلح برای سپردن زمام مدیریت صنفی تعجیل کنند.