مارو در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
نویسنده کتاب «جهان مال من است» میگوید: یک مدیر توانمند، متوجه میشود کِی و کجا، باید به یک تازهکار اعتماد کند و کار را به او بسپارد.
تهمینه حدادی، نویسنده و تصویرگر کودک و نوجوان در گفتوگو با تیتر فرهنگی به ضرورت وجود مدیر هنری اشاره و بیان میکند: خیلی وقتها فقط میگوییم: «فلان کتاب خوب است» و منظورمان از این جمله فقط متن خوب کتاب نیست بلکه مجموعهای از عوامل را در نظر گرفته و به خوانش و نثر آن، طرح جلد، جنس کاغذ و کلیت کتاب توجه کردهایم.
وی ادامه داد: به عبارتی تولید یک کتاب باکیفیت و استاندارد به کار یک گروه برمیگردد که ارتباط خوبی با هم داشته و به نظرات درست یکدیگر احترام گذاشتهاند. البته تعامل خوبر میان اعضای این گروه از طریق مدیر هنری فراهم شده است.
به گفته نویسنده «قشنگترین لباس دنیا»، وقتی کتاب خوبی در دست میگیریم، ردپای مدیر هنری را میبینیم. کتابی که فونت و جلد و متن و تصویر خوبی دارد یعنی مدیر هنری آگاه و باتجربهای داشته که بر تمامیت کار نظارت کرده؛ کسی که هم ادبیات و داستان را میشناخته و هم با تصویر و سبک کار تصویرگران آشنا بوده است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر مدیر هنری باید با گرافیک و چاپ و در کل فرآیند کتابسازی آشنا باشد و بداند برای گروه سنی خردسال چه قطع و جلد و کاغذی را انتخاب کند برای نوجوان کدام را؟
تهمینه حدادی، ارتباط میان نویسنده و تصیرگر را یکی از وظایف اصلی مدیر هنری میداند و معتقد است: خیلی وقتها این اتفاق نمیافتد و این ارتباط شکل نمیگیرد؛ به همینخاطر، متن و تصویر، هرکدام ساز خود را میزنند. اما مدیر هنری، تسهیلگر است و باعث میشود که این دو به موازات هم جلو بروند.
به باور نویسنده «دکمههای گربهای»، در انتخاب تصویرگر برای یک کتاب آنچه اهمیت دارد، هماهنگی میان متن و تصویر است. گاهی اوقات، تصاویر زیبا و هنرمندانهای خلق میشود اما هیچ تناسبی میان متن و تصویر وجود ندارد. انگار هر کدام راه خود را رفته و بیتوجه به دیگری، کار خود را کردهاند و این، اتفاق خوشایندی نیست.
حدادی، مدیریت هنری را جدای از گرافیک میداند و معتقد است: بسیاری از مدیران هنری در صنعت نشر ما گرافیست هستند اما لزومی ندارد که یک مدیر هنری در رشته گرافیک درس خوانده باشد چراکه کار او کلانتر و فراتر است و باید برب کلیت فرآیند کتابسازی، تز صفر تا صد نظارت داشته باشد.
به گفته این نویسنده و تصویرگر یکی از رسالتهای مهم مدیر هنری، کشفف و شکوفا کردن استعدادهای جوان است. او باید متوجه شود کِی و کجا، باید به یک تازهکار اعتماد کند و کار را به او بسپارد. به عبارتی مدیر هنری، استعدادهای جوان را شناسایی و وارد بازار کار حرفهای میکند. این مساله نشان میدهد چقدر یک مدیر هنری، آگاه است و مهارت دارد و البته برمبنای اصول اخلاقی، انسانی و حرفهای رفتار میکند.