مارو در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
رمان «باکرهها» نوشته الکس مایکلیدس، نشان میدهد که احساسات آدمی چطور دستش را به خون آغشته میکنند.
تیتر فرهنگی: «باکرهها» رمان دوم الکس مایکلیدس، نویسندهی بریتانیایی- قبرسی است که به داستان قتل دختری جوان میپردازد. این رمان، همچون اثر نخست او به نام «بیمار خاموش» در سطح جهانی مورد استقبال قرار گرفت.
مایکلیدس با کسب تجربههای گوناگون از قبیل فیلمنامهنویسی و حضور فعال در مراکز رواندرمانی محافظتشده، ابزار لازم برای نوشتن بیمار خاموش را به دست آورد و این کتاب پرفروشترین عنوان تریلر در سال چاپ خود شد و هنوز با گذشت بیش از صد هفته در لیست پرفروشها مانده است.
کرونا، دوران قرنطینه و خلوتگزینی بهانهای شد تا او یکبار دیگر بهطور جدی دست به قلم ببرد و جنایی دیگری بنویسد که با اساطیر یونان و مباحث مهم روانشناسی ترکیب شده است. بهطور عادی وقتی کتابی چون بیمار خاموش با چنین موفقیتی روبهرو میشود، اثر بعدی نویسنده در سایه میماند؛ اما رمان «باکرهها» خود حرفهای بسیاری برای گفتن دارد؛ حتی شاید بیشتر از «بیمار خاموش».
داستان با یک رواندرمانگر گروهی به اسم ماریانا شروع میشود که خود گذشتهی دردناکی دارد و حوادث بسیاری را تجربه کرده است. یک شب خواهرزادهی این زن -زوئی- از کالج کمبریج تماس میگیرد و خبر قتل فجیع دوستش را به ماریانا میدهد و او مصمم میشود تا گره از این داستان درهمپیچیده بگشاید.
در ادامه پای شخصیت مهم دیگری به میان میآید که ادوارد فوسکا نام دارد و به دانشجوها درس یونان میدهد. او تشکلی دارد از دخترهای جوانی که خود را متمایز میدانند و برای جلب توجه استاد تقریباً هرکاری میکنند. این گروه باکرهها نام دارد و از قضا مقتول هم یکی از اعضای آن است.
از مرزهای داستانی که بگذریم، باکرهها یک اثر موفق در بیان آن چیزی است که در سر انسان میگذرد. همهی اتفاقات ریشهای اساسی و دور و دراز در گذشته و بهخصوص کودکی دارند.
باکرهها نشان میدهد که احساسات آدمی چطور دستش را به خون آغشته میکنند و ناشناختههای درون را بروز میدهند. این کتاب، اثری حسابشده و گیراست که مهلت نفسکشیدن به مخاطبش نمیدهد.
رمان «باکرهها» نوشته الکس مایکلیدس، در ۳۸۰ صفحه، با شمارگان هزاروصد نسخه، به قیمت ۱۲۲ هزار تومان، در قطع رقعی، جلد شومیز، با ترجمه سامان شهرکی و از سوی نشر آموت به چاپ رسید.