پایگاه خبری تحلیلی تیتر فرهنگی
رییس پارک علم و فناوری دانشگاه امیرکبیر عنوان کرد:

توسعه صنعت چاپ زمینه‌ساز توسعه علم است

نهمین دوره نکوداشت «علوم و فناوری چاپ ایران» با حضور اهالی صنعت چاپ، مدیران دولتی و اساتید دانشگاه امیرکبیر افتتاح شد و سخنران‌ها در این آیین بر اهمیت توسعه و رفع آسیب‌های این صنعت تاکید کردند.

به گزارش خبرنگار تیتر فرهنگی، انجمن علمی فناوری چاپ ایران، امروز (یکشنبه ۵ شهریورماه) به مناسبت در آیین افتتاحیه نهمین دوره نکوداشت «علوم و فناوری چاپ ایران» و فرارسیدن هفته چاپ، در موسسه فرهنگی-پژوهشی صبا میزبان اهالی این صنعت و چهره‌های دانشگاهی بود.

در ابتدای این مراسم، محمد بیطرفان با اشاره به فعالیت‌های انجمن علمی فناوری چاپ ایران طی فعالیت ۱۰ ساله خود، از ایجاد روابط تنگاتنگ میان صنعت چاپ و دانشگاه‌ها یاد کرد و گفت: این نکوداشت، ملی‌ترین حرکت در صنعت چاپ به‌شمار می‌آید، زیرا موفق به هم‌افزایی تمام تشکل‌ها و ذی‌نفعانی که اعلام آمادگی کردند، شده‌ایم.

در ادامه احمد فروزیده؛ رییس هیات مدیره انجمن حمایت از توسعه صنعت چاپ ایران نیز با بیان اینکه سرمایه‌گذاری و مواد اولیه، نیازهای اساسی و مشترک بین تمامی صنایع است، گفت: از جمله مشکلات صنعت چاپ می‌توان به وابسته بودن مواد اولیه چاپ به واردات و دلار، نوسان افزایش قیمت ارز، نبود سرمایه در گردش، نبود دستگاه‌ها و ماشین‌آلات پیشرفته، نبود قطعات اصلی دستگاه‌ها و افزایش قیمت مرکب، کاغذ و مقوا اشاره کرد.

وی افزود: خدمات در این صنعت شامل سه بخش چاپ، پیش از چاپ و پس از چاپ می‌شود که با هم فصل مشترک دارند، اما با هم اشتراکی ندارند و تاکنون برای حل مشکلاتشان در کنار هم قرار نگرفتند.

افتتاحیه نهمین دوره نکوداشت «علوم و فناوری چاپ ایران»

رفتارهای سلیقه‌ای صنعت چاپ را زمینگیر کرده است

غلامرضا شجاع، مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگرافان نیز در این مراسم با اشاره به نقش حکمرانی در توسعه پایدار گفت: بهبود وضع موجود از لحاظ صنعتی، اقتصادی، اجتماعی و محیطی باید به‌عنوان اصلی‌ترین اهداف و سیاست‌های دولت شناخته شود. در واقع حکمرانی یک کشور نباید مقطعی و دل‌بخواهی باشد؛ حال آنکه رفتارهای سلیقه‌ای، باعث زمینگیر شدن صنعت چاپ شده است.

در ادامه جلال ذکایی، نایب رییس اتحادیه لیتوگرافان تهران به بیان سخن پرداخت و توضیح داد: طرح‌های توسعه چاپ در وزارت ارشاد رشد نمی‌کنند، به دلیل اهداف و ماموریت این وزارتخانه طبق قانون است؛ به این معنا که اساسا ماموریت این وزارتخانه فرهنگی است نه صنعتی.

وی ادامه داد: همچنین جای خالی اطلاعات فنی و نیروی انسانی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل اینکه نمی‌تواند کارشناس صنایع استخدام کند، خالی است. در نهایت شرایطی که در این وزارتخانه شکل گرفته، بر اساس سلایق و نظرات شخصی مدیران است و تاکنون بخش خصوصی و صنف میز نقشه راهی درخواست نکرده است.

در بخش دیگر این مراسم؛ حمید فریور ، کارشناس صنعت چاپ، این صنعت را مهم و وابسته به اقتصاد ملی خواند. به گفته او: در صنعت چاپ باید ساختارها به درستی تعریف شوند؛ زیرا در غیر این صورت، هویت صنعت چاپ خدشه‌دار می‌شود و آسیب می‌بیند.

صنعت چاپ با صنعت نفت قابل مقایسه است

سید فرهنگ فصیحی، رییس پارک علم و فناوری دانشگاه امیرکبیر نیز در بخش دیگری از این آیین، با بیان اینکه چاپ، صنعتی مهم، استراتژیک و تاثیرگذار است، گفت: توسعه چاپ می‌تواند زمینه‌ساز توسعه علم شود و در توانمندی صنایع متنوع و کاربردی همچون مهندسی نساجی، شیمی، برق و مکانیک موثر باشد. در حقیقت چاپ، صنعت مادر محسوب می‌شود و تلاش علمی در آن صنعت به توسعه تکنولوژی می‌انجامد.

وی افزود: شاید چنین صنایعی را بتوان با صنعت نفت مقایسه کرد که نقش پیشرو و پیشگام در کشور دارند. انقلاب صنعتی چهارم، مدل ثروت‌آفرینی و کسب‌و‌کارها را تغییر می‌دهد و پیش‌بینی می‌شود تا یک دهه آینده بعضی از صنایع را محو کند.

در بخش دیگری از این آیین، سعید بهروان، معاون برنامه‌ریزی محتوایی دفتر امور چاپ و نشر وزارت ارشاد به بیان توضیحاتی درباره اقدامات صورت گرفته در مدیریت صنعت چاپ اشاره کرد و گفت: در تخصیص مجوز به چاپخانه‌ها تغییراتی اعمال کرده‌ایم؛ به عنوان مثال دستگاه‌هایی را که توان تولید داخلی را افزایش می‌دهند و به‌روز هستند، مدنظر قرار دادیم.

وی با اشاره به تلاش برای ایجاد فضای رقابتی در محیط کسب و کار در صنعت چاپ با رویکرد افزایش میزان تولید و مهار تورم، ادامه داد: در دوره‌های کار‌ و دانش، هفت رشته در حوزه چاپ تبین شده و ۲۱ مهارت را در این خصوص تعریف کرده‌ایم. همچنین برای تحقق این برنامه با دانشگاه امیرکبیر اساسنامه‌هایی را منعقد کردیم که در حال نهایی شدند.

بهروان یادآور شد: بررسی دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌ها در دستور کار دفتر امور چاپ و نشر قرار دارد. در این زمینه، دستورالعمل‌های پیشین را اصلاح کردیم و به دنبال رفع برخی مشکلات مانند نوسانات ارزی، نبود نیروی انسانی ماهر و نبود مواد اولیه هستیم.

تجلیل از پیشکسوتان صنعت چاپ

تجلیل از پیشکسوتان و نکوداشت چاپ

در پایان آیین افتتاحیه نهمین دوره نکوداشت «علوم و فناوری چاپ ایران» از پیشکسوتان و فعالان این صنعت تجلیل شد و پوسترهای یک دهه فعالیت‌ انجمن علمی فناوری چاپ ایران در قالب نمایشگاهی برای حضار گشایش یافت.

همچنین در این آیین، موضوع چهارمین همایش ملی علوم فناوری چاپ ایران نیز با عنوان «حکمرانی و سیاستگذاری در صنعت چاپ، تجارب و آموزه‌ها» با حضور استادانی از دانشگاه، صنعتگران چاپ و پیشکسوتان این صنعت مورد بررسی قرار گرفت.


نظر شما درباره این مطلب

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرات ارسال شده بعد از تایید، منتشر خواهند شد.