پایگاه خبری تحلیلی تیتر فرهنگی
نارضایتی اهالی فرهنگ از انتصاب‌های وزارت‌ ارشاد

ابقای مدیران دولت سیزدهم در دولت چهاردهم!

صدور احکام جدید از سوی وزیر ارشاد و ابقای مدیران دولت سیزدهم، به مذاق حامیان دولت چهاردهم در بدنه‌ی فرهنگ و نشر خوش نیامده است.

تیتر فرهنگی: سی‌ام مردادماه امسال بود که سیدعباس صالحی با کسب ۲۷۲ رای از مجموع ۲۸۸ رای ماخوذه رای اعتماد نمایندگان مجلس را برای انتصاب در سمت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت چهاردهم کسب کرد و رسما جایگزین محمدمهدی اسماعیلی، وزیر دولت سیزدهم شد. انتصاب صالحی؛ آن هم در دولت مسعود پزشکیان که با شعار وفاق و اصلاح امور به میدان آمد، این انتظار را نزد اهالی فرهنگ برانگیخت که بعد از سه‌سال، سیاست‌گذاری‌های فرهنگی سروسامان دوباره‌ای پیدا می‌کند اما انتصاب‌های اخیر در آن وزارتخانه از منظر برخی منتقدان، با انتظارات موجود در تغایر است.

انتصاب عبدالحسین کلانتری به‌عنوان معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد یکی از اتفاقات قابل توجه در عرصه مدیریت فرهنگی کشور طی روزهای اخیر بوده است. او متولد سال ۱۳۵۶ در ساری، دارای دکتری تخصصی جامعه‌شناسی، عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه تهران است و پیش از این معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را در دولت سیزدهم بر عهده داشته.

این انتصاب در فضای رسانه‌ای واکنش‌هایی را به همراه داشت؛ از جمله پژمان موسوی روزنامه‌نگار در این‌باره نوشت: «معاون وزارتخانه‌ای که یکی از امنیتی‌ترین دوران وزارت علوم را در کارنامه خود داشته و رکورددار اخراج و تعدیل و برخورد با دانشجویان و اساتید دانشگاه بوده، از این پس سکان یکی از مهمترین معاونت‌عای وزارت ارشاد را بر عهده خواهد داشت.»

اتفاق بعدی، صدور حکم انتصاب علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب در مقام دبیر سی‌ودومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از سوی معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد؛ یعنی عبدالحسین کلانتری بود. این درحالی بود که دستکم بخشی از بدنه‌ی نشر انتظار داشتند با روی کار آمدن دولت چهاردهم، مدیران منصوب در دولت سیزدهم با مدیران همسوتر جایگزین شوند.

صدور حکم اخیر نیز واکنش‌هایی را در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی به‌همراه داشت که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به واکنش حسین جاویدِ ناشر اشاره کرد: «دولت محترم آقای دکتر پزشکیان، رسما حامیانش را به سخره گرفته! اگر قرار بود آش همان باشد و کاسه همان و چهره‌های پایداریچی قبلی پشت میزشان باشند، چه‌کاری بود مردم بروند رای بدهند؟!»

با وجود موارد پیش آمده، طرح چند سوال در ذهن اهالی فرهنگ محتمل است که مشخصا سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت چهاردهم باید به آن‌ها پاسخ بدهد.

– آیا چالش‌های جدی صنعت نشر از قبیل گرانی کاغذ و سایر نهاده‌های تولید کتاب، افزایش ناگزیر بهای پشت جلد و کاهش قدرت خرید کتاب در جامعه، به عنوان چالش‌های جدی برای وزارت فرهنگ و ارشاد مساله‌ است یا خیر؟

– استفاده از مدیران دولت سیزدهم با تفکرات و رویکردهای شناخته‌شده‌شان، چه نسبتی با مطالبات مردم و اقشار و اصناف مختلف فرهنگی خواهد داشت؟

– مدیران فرهنگی دولت چهاردهم و در راس آن‌ها وزیر ارشاد، چه برنامه‌ای برای خروج صنعت نشر از بحران‌های موجود در دستور کار دارند که در بساط دولت سیزدهم وجود نداشته؟!


نظر شما درباره این مطلب

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرات ارسال شده بعد از تایید، منتشر خواهند شد.