پایگاه خبری تحلیلی تیتر فرهنگی
تیتر فرهنگی در آستانه روز ملی صنعت چاپ:

طلسم تبصره ۱۸ برای اهالی چاپ شکسته می‌شود؟

صنعت چاپ برای نوسازی ماشین‌آلات و توسعه، نیازمند تسهیلات کم بهره است، اما آیا این نیاز بالاخره با تخصیص بودجه از محل تبصره ۱۸ برآورده می‌شود؟

به گزارش تیتر فرهنگی؛ تبصره ۱۸ قانون بودجه، منبع مالی معینی‌ست که هر سال با تصویب مجلس شورای اسلامی و مشخصا با هدف «حمایت از تولید و اشتغالزایی» از طریق دولت به صنایع مختلف کشور -از واحدهای تولیدی خرد تا کلان- در قالب تسهیلات بانکی، اختصاص می‌یابد؛ تسهیلاتی که مبلغ آن در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۳۱هزار میلیارد تومان درنظر گرفته شده و قرار است بخشی از آن، دست اهالی چاپ را هم بگیرد.

یاسر احمدوند در آستانه‌ی ۱۱ شهریورماه، روز ملی صنعت چاپ، در گفت‌وگو با خبرگزاری ایبنا در این‌باره گفته است: «در حوزه اعطای تسهیلات تبصره ۱۸ نیز توافق شد عددی برای حوزه چاپ و نشر اختصاص پیدا کند… با پیگیری و دستور رئیس‌جمهور این بهره‌مندی امسال انجام می‌شود و می‌توانیم تسهیلاتی را در اختیار فعالان صنعت چاپ و نشر قرار دهیم.»

سابقه خبر…

بهره‌مندی صنعت چاپ از تسهیلات بانکی و قرار گرفتن آن در فهرست حمایتی تبصره ۱۸، پیش از این نیز در مقاطع مختلف، به تیتر رسانه‌های مختلف تبدیل شده بود؛ آن‌هم از قول قطعی احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران. یکبار در آذرماه ۱۴۰۰ و بار دیگر در آبان‌ماه ۱۴۰۱ که در هیچ کدام از این مقاطع به اجرایی شدن این طرح نیانجامید.

حالا باید دید افعال «توافق شد» و «می‌توانیم» در کلام معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد، و وعده‌ی تخصیص تسهیلات به فعالان صنعت چاپ در سال جاری، چه مایه ضمانت اجرایی خواهد یافت و عملی خواهد شد.

کف و سقف تسهیلات و درصد سود

پیش‌تر رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران در تشریح اجرایی شدن این طرح حمایتی، از تخصیص تسهیلات به منظور نوسازی و تجهیز واحد‌های چاپی تبصره ۱۸ از ۲ تا ۵ میلیارد تومان، آن‌هم با سود بانکی ۱۰ تا ۱۴ درصد خبر داده بود اما اخیرا (مرداد ماه) کف و سقف این تسهیلات را ۵۰ تا ۱۰۰ میلیارد تومان اعلام کرده است.

او همچنین درباره رقم سود بانکی اظهار کرده: «بهره این وام طبق جدول ارائه شده، از ۱۰ تا ۱۷ درصد است و میانگین آن در نهایت ۱۳ تا ۱۴ درصد می‌شود، در این زمینه رایزنی‌هایی شده است که برای برخی موارد خاص بتوان سود ۴ درصد را تعیین کرد.» اما با این وجود، اعداد و ارقام نهایی وقتی مشخص می‌شوند که شاهد تصویب آیین‌نامه‌ اجرایی و آغاز تخصیص تسهیلات به اهالی چاپ باشیم.

نیاز مبرم صنعت به تسهیلات چاپ

تداوم تحریم‌های اقتصادی در سال‌های اخیر از یک سو و افزایش چشمگیر نرخ ارز از سوی دیگر باعث شده صنعت چاپ و بسته‌بندی بیش از هر برهه‌‌ی دیگری در مضیقه قرار بگیرد و نیازمند نوسازی و تجهیز باشد. این در شرایطی است که به گفته برخی صنعتگران چاپ اگر اقدام عاجلی در این زمینه صورت نگیرد، ایران به قبرستان ماشین‌آلات چاپ تبدیل خواهد شد.

با این حساب، شاید تخصیص تسهیلات از محل بودجه تبصره ۱۸، مهمترین و امیدوارکننده‌ترین خبری باشد که اهالی صنعت چاپ منتظر شنیدن آن هستند.


نظر شما درباره این مطلب

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرات ارسال شده بعد از تایید، منتشر خواهند شد.