پایگاه خبری تحلیلی تیتر فرهنگی
جعفریه با اشاره به بحران اقتصادی در بازار کتاب:

دولت به کتابفروشان وام اجاره به شرط تملیک بدهد

مدیرمسئول نشر ثالث، تخصیص وام اجاره به شرط تملیک را راهکاری منطقی و اثرگذار برای توسعه و حمایت از بازار کتاب خواند.

محمدعلی جعفریه در گفت‌وگو با تیتر فرهنگی، به موانع مالی کتابفروشی در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر با توجه به سرقفلی‌های سرسام‌آور، امکان تاسیس کتابفروشی جدید بسیار کم است و کمتر کسی حاضر می‌شود در این شرایط، کتاب‌فروشی باز کند.

وی افزود: افتتاح کتاب‌فروشی در مراکز تجاری و مال‌ها هم که در سال‌های اخیر شاهد آن بوده‌ایم، دیگر توجیه اقتصادی خود را از دست داده است؛ چراکه اجاره‌ها افزایش چشمگیری داشته و از طرف دیگر؛ سود فروش کتاب به‌جای اینکه در جیب مولف، مترجم و دست‌اندرکاران نشر برود، نصیب صاحبان سرمایه‌ می‌شود.

مدیر مسئول نشر ثالث با بیان این مطلب که ما کار فرهنگی می‌کنیم و دیگران سودش را می‌برند، گفت: دولت (وزارت ارشاد) و سایر دستگاه‌های اجرایی کشور باید با تعریف طرح‌های حمایتی در این حوزه، مانع از خروج سرمایه از چرخه نشر شوند؛ از جمله طرح‌ تخصیص وام اجاره به‌شرط تملیک که می‌تواند به توسعه صنعت نشر کمک شایانی بکند.

وی ادامه داد: این اتفاق در سال‌های دور (زمان وزارت آقای میرسلیم) رخ داد که طی آن، ارشاد قراردادی با بانک رفاه منعقد کرد و بسیاری از ناشران بزرگی که امروز می‌شناسیم، با دریافت آن تسهیلات و استفاده از طرح اجاره به شرط تملیک، صاحب دفتر نشر شدند.

جعفریه با اشاره به دردسترس بودن این اقدام باتوجه به یکپارچگی دولت و سایر دستگاه‌ها، گفت: کوچکترین اقدامی که می‌شود از دولت انتظار داشت، جلب حمایت‌هایی از این دست به نفع فرهنگ و نشر کشور است. همانطور که می‌دانید؛ بانک‌ها املاک مازاد و بلااستفاده زیادی تحت تملک دارند و می‌توانند طی قراردادهای مشخص، آن‌ها را به ناشران و کتابفروشان واگذار کنند.

این فعال صنعت نشر، وام اجاره به شرط تملیک را یکی از امن‌ترین راه‌های سرمایه‌گذاری فرهنگی خواند و گفت: این تجربه موفق سال‌هاست که در کشور ترکیه در دستور کار قرار دارد؛ به طوری که مطابق با آن، بانک‌های بزرگ با کتابفروشان آن کشور وارد شراکت شده‌اند و املاک زیادی را با وام اجاره به شرط تملیک، تبدیل به کتابفروشی کرده‌اند.

وی همچنین به طرح ناکام‌مانده تاسیس کتاب‌فروش در ساختمان‌های مسکونی در سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: متاسفانه با وجود پیگیری‌های انجام شده که در دولت قبل به صدور مصوبه نیز انجامید؛‌ رفتارهای سلیقه‌ای مدیران باعث شده شهرداری و نهادهای ذی‌ربط، مجوز دایر کردن کتابفروشی در امکان مسکونی را صادر نکنند. درحالی که به جریان افتادن این طرح می‌تواند به توسعه شبکه‌ فروش کتاب در کشور کمک کند


نظر شما درباره این مطلب

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرات ارسال شده بعد از تایید، منتشر خواهند شد.