مارو در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
مدیرعامل مجتمع «طلایه مرجان» میگوید؛ با توجه به پیشرفت تکنولوژی، جای خالی آموزش نیروهای متخصص چاپ محسوس است.
علی مخزن در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تیتر فرهنگی، عنوان کرد: برای هرکاری در تمام دنیا، تعریفی وجود دارد اما برای صنعت چاپ در ایران تعریفی وجود ندارد و معمولاً این صنعت را فقط در چاپ کتاب میبینند؛ درحالی که امروزه با توجه به توسعه فضای مجازی، چاپ کتاب کاهش چشمگیری پیدا کرده است.
وی ادامه داد: اکنون شکل بستهبندی مواد مختلف غذایی و بهداشتی در حال تغییر است و این مساله، ضرورت بها دادن به صنعت چاپ و بستهبندی را ثابت میکند که به تبع آن، نیاز به ماشینآلات جدید و نیروی انسانی ماهر نیز محسوس است.
مخزن با بیان اینکه اساسنامه و شرح وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص صنعت چاپ و بستهبندی، تمام دغدغهها و نیازهای فعالان این صنعت را پوشش نمیدهد، گفت: پیشرفت و همگامی صنعت چاپ و بستهبندی ایران با جهان در گروی داشتن متولی دلسوز و متخصص است.
مدیرعامل «طلایه مرجان» یادآور شد: چاپ و بستهبندی باید بهعنوان یک صنعت تولیدی مهم در کشور شناخته و زیرنظر یک متولی دلسوز، بهشکل مبنایی بازتعریف شود. متولی این صنعت باید اقدامات فراوانی در این حوزه انجام دهد؛ ازجمله ایجاد یک مرکز دائمی برای آموزش نیروی انسانی متخصص و ماهر در صنعت چاپ و بستهبندی.
وی سنتی اداره شدن چاپخانهها را محصول کمبود تخصص و نیروی انسانی ماهر در چاپخانهها دانست و گفت: تعداد نیروی انسانی زبده و متخصص در این صنعت انگشتشمار است که تنها در چاپخانههای بزرگ و بنام مشغول بهکار هستند.
مخزن عنوان کرد: هر صنعت و پیشهای برای بهبود و پیشرفت، به مرکز آموزشی مرتبط نیاز دارد که تا این لحظه برای تربیت نیروی انسانی ماهر در صنعت چاپ و بستهبندی در ایران چنین مرکزی بهصورت دائم نداشتهایم. البته که دانشگاه چاپ هست اما پاسخگوی نیاز تمام چاپخانهها و همه افراد داوطلب در این صنعت نیست.
وی با بیان اینکه از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی صنعت چاپ و بستهبندی، انتظار ایجاد مرکز دائمی آموزش نیروهای متخصص را داریم، گفت: برای ایجاد چنین مرکزی، نخست باید سرمایهگذاری شود، سپس برای برپایی هر دوره آموزشی، فراخوان بدهند. همچنین این مرکز آموزشی باید دایمی باشد و نیروهای ساده را هم به عنوان کارآموز بپذیرد.