مارو در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
بیطرفان با اشاره به تفاهمنامه ارشاد و دانشگاه امیرکبیر از احتمال جذب دانشجو در گرایشهای چاپی در ترم تحصیلی بهمن ماه ۱۴۰۲ خبر داد.
محمد بیطرفان، رییس انجمن علمی فناوری چاپ ایران در گفتوگو با خبرنگار تیتر فرهنگی با اشاره به تفاهم نامه منعقده فی مابین دانشگاه صنعتی امیرکبیر و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: طرفین قرارداد با حضور انجمن در حال هماهنگی و برنامه ریزی برای تشکیل شورای راهبری و تدوین اساسنامه انستیتو چاپ و صنایع وابسته هستند.
وی اظهار امیدواری کرد: احتمالا در آینده نزدیک تفاهم نامه منعقده شکل عملیاتی بخود میگیرد و انجمن نسبت به تحقق و تاسیس انستیتو چاپ خوشبین است.
رییس انجمن علمی فناوری چاپ ایران اظهار کرد: احتمالا در ماههای آینده شاهد عملیاتی شدن این تفاهمنامه در قالب ایجاد رشتههای فنی-مهندسی با گرایش چاپ و حتی فعال شدن شرکتهای دانشبنیان در این زمینه خواهیم بود.
وی افزود: برآورد ما این است که در ترم تحصیلی پیشرو، شاهد ارائه پایاننامههای یا رسالههایی از سوی دانشجویان آن دانشگاه در حوزه چاپ باشیم، اما ایجاد رشتهها و گرایشهای تحصیلی مرتبط با چاپ، در ترم تحصیلی دوم (بهمن سال جاری) قابل تحقق است.
بیطرفان در توضیح سیاستهای اجرایی در این زمینه، یادآور شد: طبق تفاهمنامه تلاشها و برنامهریزیها بیشتر در حوزه فناوری و فنی-مهندسی در مقطع کارشناسی ارشد، سپس دکتری است و موضوع اپراتوری در آن دنبال نمیشود.
رییس انجمن علمی فناوری چاپ ایران عنوان کرد: صنعت چاپ و بستهبندی سومین صنعت «های تک» دنیا بشمار میآید و بیش از ۸۰ درصد وابستگی به آن وجود دارد. بنابراین، تربیت نیروی انسانی در صنعت چاپ به عنوان نیاز مبرم شناخته میشود و تمام تلاش ما در راستای تحقق این تفاهمنامه است.
تفاهمنامه مورد اشاره به منظور توسعه دانش و علوم فناوری، گسترش سامانههای مدیریت و فرایند توانمندسازی، توجه به موضوع صنعت و علوم و فناوری چاپ در نقشه جامع علمی کشور، ایجاد رشتههای فنی و مهندسی با گرایش چاپ و در نهایت راهاندازی رشته تخصصی چاپ در راستای کارآفرینی و اشتغال و ورود دانشآموختگان رشتههای مختلف چاپ به عرصههای تولید، فناوری، پژوهش و آموزش در بهمنماه سال ۱۴۰۱ توسط محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سیدحسن قدسی پور، رئیس دانشگاه امیرکبیر منعقد شد.
همچنین «ایجاد گرایشهای چاپ و صنایع وابسته در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری و حرکت به سمت ایجاد یک رشتهی بین رشتهای در حوزه چاپ»، «تاسیس مرکز پژوهش و فناوری چاپ مجهز به آزمایشگاهها و کارگاههای تخصصی (انیستیتو چاپ) به منظور پژوهش و فناوری در موضوعات مرتبط با حوزه چاپ و صنایع وابسته»، «حمایت از تاسیس و تقویت شرکتهای دانشبنیان مرتبط با تولید مواد اولیه و فناوری چاپ» از اهداف این تفاهم نامه به شمار میآیند.